četvrtak, 12. lipnja 2014.

Brza nepečena torta

Odurno je vruće.
Odurno.
Ja ne živim, ja preživljavam, kuham samo rano ujutro, tj od 6h ili kasno navečer dok me sitnicee poput okretanja ribe na tavi  od 5minuta kao jučer npr,  potpuno izbezume i dolazim k sebi sat vremena od tog neviđenog napora.


                                                                             Izvor

Klimu ne palim, pokušavam izdržati koliko mogu sa prirodnim rashlađivanjem kuće jer me klima smeta, ali mislim da ću je danas morati uključiti jer ova vrućina mi je pomutila i ono malo razuma, jer ne vidim opravdanje tomu što sam jučer stavljajući rublje sušiti došla na brilijantnu ideju da obučem mokri grudnjak i takva perem pod.
Što je sljedeće, mokre gaće?

                                                                         Izvor

E da, posljedice djelovanja vrućine vide se i na ovoj torti, bilo je rano jutro i vruće i ja sam pogrešno posložila kreme, onu najmekšu sa čokoladom sam stavila kao prvu a najtvrđu od kokosa kao posljednju, tako da znate da je redoslijed pogrešan ( na mojoj slici) te da napravite obrnuto, napišem točno u receptu.



Upravo zato sam se odlučila napraviti ovu brzinsku tortu bez uključivanja paklene pećnice, iskreno mene nije oduševio, jer ja ne volim takav tip kolača, ali mog muža jeste, jer on voli kremaste , polugotove kolače, tako ako ste poput njega ili trebate pravu veliku tortu za neku prigodu, ali brzinsku, onda je ovo recept za vas.

Recept sam dobila od jedne prijateljice i prenosim ga u cijelosti s tim da sam ja umjesto pudinga radila klasičnu kuhanu kremu od vanilije, jer ne koristim puding praškove.



BRZA NEPEČENA TORTA


Sastojci:

1.5 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
150 gr šećera
250 gr maslaca
150 gr mljevenog keksa (Plazma keks)
100 gr kokosovog brašna
100 gr čokolade
150-200 gr piškota
200 ml skuhane instant kave
200 ml slatkog vrhnja


Priprema:

U 1.5 litri mlijeka skuhati puding sa šećerom.
U mlak puding dodati omekšali maslac i dobro izmiješati  ( to radite tako da komade maslaca samo ubacite u topao puding i miješate dok se ne otopi i dobro ne sjedini) .
Puding zatim ohladiti i podijeliti na 3 jednaka dijela i u prvi dodati kokos, u drugi mljeveni keks a u treći otopljenu čokoladu.
Jednu stranu piškota namakati u kavu i posložiti po dnu kalupa za torte (28cm) , preko piškota posložiti kremu sa kokosom, na nju kremu od keksa i na nju kremu sa čokoladom, istući vrhnje za šlag i premazati tortu.
Dobro ohladiti prije posluživanja.


Ako ne želite koristiti puding kao ja, onda napravite klasičnu kuhanu kremu od vanilije, donosim vam svoj recept :


8 žumanjaka
240 gr šećera
80 gr škrobnog brašna
1 litra mlijeka
1 štapića vanilije
400 ml slatkog vrhnja
 

Polovicu šećera pomiješati s škrobnim brašnom, žumanjcima i četvrtinom mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti da zakuha s ostatkom šećera i štapićem vanilije.
Kad zakuha umiješati smjesu od žumanjaka, brašna i mijeka i mješajući kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Ohlađenoj kremi dodati 200ml tučenog slatkog vrhnja te dobro izmiksati.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dobar tek!
 
 
Mica Kuharica
 
 
 
 
 
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar