petak, 24. siječnja 2014.

Brzi kolač od jabuka

Naslov ovog posta je brzi kolač od jabuka, a ja nemam vremena za pisanje svojih idiotarija (znam, neki sad zahvaljuju svim svecima, arkanđelima i kerberima,te Svemoćnom Vuci, Virhensiti de Gvadalupe itd..što sam vas ovaj put poštedila svoje patetike u rimama i bez njih),pa će ovo biti brz i bezbolan post.

Za one vizualne tipove i za one koji prvi put čitaju nešto moje, objasniti ću o čemu to govorim :

Čitanje mojih postova inače:

                                                                                                         Izvor



Čitanje ovog posta:


                                                                                                                 Izvor

Znači razlika je itekako primjetna, nešto kao tijelo Tonija Cetinskog prije i nakon liposukcije ili vaše tijelo tijekom i nakon nošenja Slim Lift Body Extreme Mr. Džirlo Harakiri steznika npr.


Okej, može bar jedna muzička :





I još recept .
Brz, sočan, povoljan, jedina mu je mana što nestaje sa tanjura istom brzinom i kojom se priprema.



BRZI KOLAČ OD JABUKA

Sastojci :

3 jaja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
600 gr jabuka
sok i korica 1 limuna
cimet


Priprema :


Pećnicu zagrijati na 180stupnjeva.
Pravokutni pleh premazati maslacem i posuti brašnom.

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti, dodati ulje i mlijeko, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo te koricu limuna. Dobro promiješati.
Polovicu smijese uliti u kalup i poravnati te peći oko 10 minuta na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme, oguliti jabuke, naribati ih i pomiješati sa sokom od limuna, cimetom i malo šećera po želji.
Izvaditi biskvit iz pećnice, po njemu ravnomjerno rasporediti nadjev od jabuka te preko jabuka preliti ostatak smjese za biskvit, pazite da prekrijete sav nadjev i ne brinite što je premaz jako tanak, biskvit će narasti tokom pečenja.
Kolač vratite u pećnicu i pecite još 15-tak minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu.




Dobar tek!
Mica Kuharica


1 komentar:

  1. hahahahaha odvalila sam na uvod! :D
    meni je ovo jedan od najdražih kolača! <3

    OdgovoriIzbriši