ponedjeljak, 4. veljače 2013.

Torta od kokosa

Iskreno, nemam baš puno vremena a ni ideja što da pišem, sunce se vani opet izmigoljilo i bicikl me zove, tako da danas vam ostavljam recept za jednu finu tortu od kokosa i par svojih stihova.

Torta je jednostavna za napraviti i jako ukusna, tako da s njom ne možete pogriješiti, ja sam ju radila ovaj vikend za goste i oduševila je.
Kore za ovu tortu su prhke, i poželjno je da vam torta prije posluživanja odstoji nekoliko sati ili čak i preko noći kako bi kore potpuno omekšale, ja sam ih malo poprskala s mješavinom bijelog ruma i mlijeka(možete koristiti i tamni rum ili samo mlijeko) ali pažljivo, kore samo lagano poprskati, ne natopiti!
Također, možete uštediti na vremenu ako ispečete samo 2 ili 3 kore i to u formi kolača, jednako je ukusno i jednako lijepo izgleda :)
Već sutra dijelim s vama svoj novi recept za jednu divnu paštetu..



                                          Vječna u moru dubine iščezavam, kao i ljeto



                                                           Ja jesam i biti ću
                                                           Vječna.
                                                           Kao uspomena i vesla
                                                           U moru.
                                                           Bacaju me i raspliću
                                                           Dubine.
                                                           U njedrima mora tiho
                                                           Iščezavam.
                                                           Ti i ne slutiš da nestajem.
                                                           Kao i ljeto.

                                                                                                      Ana M.



                                                      TORTA OD KOKOSA

                                                                 Sastojci:

                                                                  Tijesto:

                                                              1 žumanjak
                                                              3 žlice šećera
                                                              50 gr omekšalog maslaca
                                                              160 gr brašna
                                                              100 gr mljevenih badema
                                                              1 prašak za pecivo
                                                              1 dl mlijeka

           Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, po potrebi slobodno dodati još brašna.
           Tijesto podijeliti na jednakih dijelova, svaki dio razvaljati na pobrašnjenoj plohi tako da dobijemo 5
           jednakih kora.
           Svaku koru peći na limu prekrivenim papirom za pečenje oko 10 minuta, tj dok ne porumeni na 180  
           stupnjeva.

                                                                   Krema:

                                                                1/2  litre mlijeka
                                                                3 vrhom pune žlice brašna
                                                                1 mahuna vanilije
                                                                200 gr šećera u prahu
                                                                200 gr maslaca
                                                                150 gr kokosovog brašna + 50 gr za posipanje

                                                                + po želji 1 dl bijelog ruma i 1dl mlijeka za vlaženje kora


           Mahunu vanilije zarežite po dužini te odstružite srž vanilije, i zakuhajte ga s 4 dl mlijeka.
           1 dl mlijeka pomješati s brašno i dodati u mlijeko kad zakuha, miješati dok se ne zgusne    i ostaviti da se
           malo ohladi. Kad se malo ohladilo umiješati kokosovo brašno i ostaviti da  se potpuno ohladi.
           Šećer u prahu izmiksati s maslacem te dodati u ohlađenus mijesu mlijeka i kokosa te dobro izmiješati.

           Kremu nanosti na kore i slagati tortu.
           Čitavu tortu premazati ostatkom kreme i posuti kokosovim brašnom.
           Ostaviti da odstoji par sati ili najbolje preko noći.












                                                                     Dobar tek!
                                                                  Mica Kuharica


Nema komentara:

Objavi komentar